JAVNA POLNILNA MESTA

Javna polnilna mesta zagotavljajo dodatno podporo za polnjenje  in možnost potovanja na večje razdalje v oddaljene kraje. Primernost električnega avtomobila za vsakodnevno uporabo se dviga in pade s ponudbo različnih tipov javnih polnilnih mest.  Večina javnih polnilnih postaj ponuja kombinacijo  hitrih (3.7 kW – 2 × 22 kW)  AC  hitrih in ultra hitrih (50 kW – 450 kW) DC načinov polnjenja.

Polnilne postaje EVpolni uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo strojne opreme, ki je strogo testirana, da je varna in zanesljiva. Naše postaje so robustne in izdelane za dolgoletno uporabo ter so zasnovane tako, da so vozniku prijazne in ponujajo vrhunsko možnost polnjenja.

Nudimo vam  celovite rešitve za polnjenje električnih vozil na javnih polnilnih mestih z dinamično regulacijo moči polnjenja, ki vključuje podporo voznikom 24/7, programsko opremo v oblaku s funkcijami, ki so namenjene specifičnim industrijskim panogam in vrhunski storitvi in vzdrževanju.

Po namenu uporabe jih lahko razdelimo na:

Večina voznikov vsak dan uporablja električne avtomobile za pot v službo in po opravkih. Vsak postanek v njihovi dnevni rutini predstavlja priložnost za polnjenje avtomobila na javnem parkirišču. Pametna polnilna infrastruktura na parkirišču bo pokazala, da ste naklonjeni zagotavljanju trajnosti, stranke pa vas bodo zaznale kot ponudnika storitev mobilnosti, usmerjene v prihodnost.

Polnilne postaje za električne avtomobile vam bodo ob običajnih parkirnih pristojbinah zagotavljale dodaten prihodek.

Možnosti plačila polnjenja električnega vozila so:

 • brezplačno parkiranje, vendar zahteva plačilo za polnjenje vozila,
 • brezplačno polnjenje , vendar plačilo za parkiranje,
 • brezplačno parkiranje in polnjenje vozila za dodeljen čas, po preteku časa se obračuna polnjenje in parkirnina po ceniku,
 • plačilo parkirnine in polnjenja električnega vozila in
 • brezplačno parkiranje in polnjenje.

 

Obstajajo različne metode za dostopanje do polnilnih postaj:

 • pametne telefonske aplikacije,
 • SMS besedilo,
 • plačilo s člansko /pametno/ kartico ali
 • bančno kreditno kartico (NAYAX terminali):

 

 

Za plačilni sistem Nayax – ni več potrebna uporaba aplikacij ali RFID kartic. Uporabite svoje kreditne ali debetne kartice za začetek in plačilo polnjenja električnega vozila. Nayax sistem plačila je idealen za majhne komercialne naprave, kjer želite uvesti zanesljive in enostavne rešitve plačila, ki zagotavljajo ustvarjanje prihodka.

Stanovanjska naselja

Zagotovite najboljšo storitev polnjenja električnih vozil za stanovalce in obiskovalce:

Trg priključnih električnih vozil raste vsak mesec – in s tem potreba po več mestih za polnjenje. Uporabniki električnih vozil pričakujejo, da so polnilne postaje na voljo tudi v stanovanjskih naseljih. Osemdeset do devetdeset odstotkov  polnjenja električnih vozil se dogaja doma, zaradi česar je za stanovanja z več enotami ključnega pomena vključitev polnilnih postaj za električna vozila.

Trajnostno ekološka EKO mobilna usmerjenost je močno trženjsko orodje, ki ga je mogoče uporabiti za privabljanje novih prebivalcev v stanovanjski kompleks. Zagotavljanje EV polnjenja je glavna prednostna naloga za projektante in investitorje, ki ustvarjajo današnje več stanovanjske soseske.

Glavne pridobitve so:

 • privabljanje in ohranjanje ekološko osveščenih prebivalcev,
 • povečanje vrednosti nepremičnin,
 • zagotavljanje iskanih ugodnosti, ki jih potrebujejo prebivalci in njihovi obiskovalci,
 • biti zelen, kar predstavlja močno trajnostno podobo skupnosti in
 • hiter dinamičen razvoj s souporabo obnovljivih virov energije in spremembo temeljnih vrednot skupnosti – živeti v čistejšem in bolj zdravem okolju.

Dober primer je stanovanjsko naselje CALA Homes na Škotskem. Vseh 84 apartmajev v naselju bo imelo v garaži  dostop do lastne polnilne enote EO Genius, ki je v celoti priključena na električno omrežje.  Moč polnilnih postaj se dinamično prilagaja in omogoča polnjenje v času cenejše energije. To je uspešen primer projektiranja in uporabe elektro polnilnih postaj v naseljih.

Omogočite stanovalcem in obiskovalcem, da kar najbolje izkoristijo svoj čas. Potrebe po dostopnosti do električnih polnilnic se spreminjajo s porastom prehoda na električna vozila. Zagotovite jim priklop na polnilno postajo, tako da bodo pogonske baterije njihovih vozil napolnjene, ko bodo spet na cesti. EV polnjenje za apartmaje in druga več stanovanjske zgradbe mora slediti  hitro spreminjajočemu se trgu električnih vozil.

Ne glede na to, ali imajo prebivalci in gostje v vašem večstanovanjskem naselju dodeljeno parkirišče ali ne za polnjenje njihovih električnih vozil, je to rešitev, ki vam bo pomagala. Nudimo vam naprave za polnjenje več vozil hkrati, z dinamično regulacijo izhodne moči, daljinskim nadzorom in plačevanjem polnjenja.

 

Podjetja

Spodbujajte svojo družbeno odgovornost podjetij in identiteto blagovne znamke. Kot gesto gostoljublja predstavite inovativno in trajnostno identiteto svojega podjetja s ponudbo storitev za osebje in goste. Zagotovite, čim bolj učinkovit in okolju prijazen način potovanja in transporta in s tem prispevajte k hitrejšemu prehodu na trajnostno mobilnost in čistejšemu okolju.

Mladi strokovnjaki skrbijo za delovna mesta z večjo odgovornostjo za okolje. Lastniki podjetij z zagotavljanjem polnilnih postaj za polnjenje na delovnem mestu pokažejo svojo podporo električni mobilnosti in čistejšim prevozom. Tako privabljajo novo vrsto strokovnjakov, ki vzpodbujajo mobilnost in prizadevanje za čistejše okolje.

Svojim zaposlenim ponujajo možnosti polnjenja električnega vozila na delovnem mestu, pomagajo  jim tudi najti rešitev za polnjenje (službenega ali lastniškega) električnega vozila doma in poravnavo stroškov energije polnjenja.

 

 

 

Kakšne so priložnosti? Kakšna je vaša prednost v prihodnosti?

Veefil polnilna postaja na parkirišču trgovine

Objekti, ki jih obiskuje veliko ljudi (trgovine, veleblagovnice, servisni objekti) in imajo velike parkirne prostore lahko z namestitvijo polnilnih postaj povečajo svojo konkurenčnost in uspešnejše tržijo blagovne znamke. Vozniki električnih vozil  so privlačni kupci, za katere sta značilen višji osebni dohodek in višja izobrazba. Ta model je privlačen za podjetja, ki želijo povečati prihodek na obisk strank.

 

 

 

 

Za različne vrste trgovskih podjetij so prednosti:

 • pridobivanje novih strank, ki imajo višje zahteve,
 • povečanje prodaje zaradi daljšega ogleda artiklov v trgovini,
 • doseganje ciljev trajnostnega razvoja,
 • izboljšanje zadovoljstva strank in
 • obstaja tudi potencial za konkurenčno prednost, kot zeleno podjetje si ustvariti svojo zeleno poslovno podobo.

Polnjenje ni nujno samo za stranke. Zaračunavanje polnjenja osebnih vozil zaposlenih in osebnih vozil strank ter vozni park podjetja omogoča povečanje prihodkov in zmanjšanje stroškov transporta in potnih stroškov.

Električna mobilnost je ena od alternativnih prometnih tehnologij. Zlasti v mestnih območjih lahko pomaga zmanjšati emisije toplogrednih plinov iz prometa. Mobilnost se hitro spreminja. Digitalno omrežje, koncepti delitve in avtomatizacija procesov danes bolj kot kdaj koli prej oblikujejo upravljanje zahtev sodobnega službenega voznega parka. Da bi razvili dober poslovni primer, je treba najprej v celoti razumeti opravljanje in delovanje le tega.  Izvajanje analize nam bo omogočilo sprejeti prave odločitve o voznem parku. Nudimo vam modularno optimalno elektrifikacijo službenih vozil. Analiza podatkov nam omogoča oblikovanje, uvajanje in upravljanje infrastrukture.

 

 

Podrobna analiza voznega parka bo pokazala, ali so električna vozila prava izbira za vaše podjetje. Vse pa se začne s posvetovanjem o uvedbi električnih službenih vozil. Z inteligentno programsko rešitvijo in strokovnim znanjem o infrastrukturi za polnjenje optimiziramo vaše obratovalne stroške in zagotovimo, da bo vaš elektrificirani vozni park deloval brez težav. Podpirali vas bomo pri razvoju in implementaciji vašega koncepta električne mobilnosti.

 

 

 

 

 

Predlogi rešitev:

CCS 2 & Chademo od 50kw do 350kw AC Type 2 dinamično polnjenje, možnost vgradnje do 30 polnilnih postaj moči 22kw

 

 

City Charge V2 AC Type 2  mreža polnilnic, dinamično polnjenje  2x 22kW (44kW)
Električni avtomobili se vedno bolj uporabljajo za izlete, počitnice in poslovna potovanja.

 

Kmečki turizmi, hoteli in restavracije, ki ponujajo kvalitetne in zmogljive polnilne postaje  imajo določene prednosti. Z njihovo postavitvijo si zagotovijo status okolju trajnostno prijazne inovativne destinacije in dodatne bonus točke ocene za klasifikacijo hotela ter pozitivne ocene obiskovalcev. Za mesta in znamenitosti, do katerih lahko obiskovalci dostopajo z avtocest je  infrastruktura elektro polnilnih postaj ključna poslovna priložnost. Novi generaciji voznikov električnih vozil bodo najbolj priljubljene turistične destinacije z najboljšo polnilno infrastrukturo, kjer si ogledajo zanimivosti, uživajo v tišini, čistem zraku in dobri lokalni hrani. Svetovna turistična organizacija opredeljuje trajnostni turizem kot turizem, ki v celoti upošteva njegovo sedanjost in prihodnost, gospodarske, socialne in okoljske vplive, ki obravnavajo potrebe obiskovalcev, industrije, okolja in gostitelja skupnosti.

 

 

Pridobljene bonitete in koristi so:

 • Ekonomske: povečana turistična poraba, znižanje stroškov goriva.
 • Socialne: povezovanje skupnosti, vpliv nove tehnologije na vedenjske vzorce ljudi.
 • Okoljske: brez emisij iz izpušnih cevi, možnost uporabe obnovljive energije kot so sončna energija in zmanjšano zvočno onesnaženje.

Turistična dejavnost ima edinstveno priložnost za maksimiziranje dohodkov sezonskega prometa z vgradnjo in postavitev zadostnega števila kvalitetnih zmogljivih električnih polnilnic na turistično znanih lokacijah in destinacijah. Vnos polnilnih postaj v navigacijske kartografske sisteme bo povečal razpoznavnost kraja in povečal privlačnost za stranke (primer:  https://www.plugshare.com/location/159389).

Nudimo vam lahko različne optimalne rešitve, ki so lahko posebej prilagojene vašim zahtevam, da lahko svojim gostom ponudite in zagotovite profesionalno kvalitetno storitev polnjenja električnega vozila.

 

 

AC Type 2 dinamično polnjenje, možnost vgradnje do 4 polnilnih postaj EO BASIC moči od 3.7 kW do 22 kW, Nayax sistem plačila polnjenja EV.

Sistem istočasnega AC Type 2 dinamičnega polnjenja do 30 vozil hkrati, moč polnjenja električnih vozil se prilagaja maksimalni priključni moči električnega priključka. AC Type 2 dinamično polnjenje, možnost vgradnje do 30 polnilnih postaj EO BASIC ali GENIUS  moči od 3.7 kW do 22 kW

 

Primer javnega polnilnega mesta

Video prikaz postavitve mreže TRITIUM polnilnih postaj ob avtocesti v Avstraliji