Hranilniki električne energije – energijski baterijski zalogovniki

Omogočajo širok spekter načinov uporabe, nudijo pa tudi neodvisno, učinkovito in trajnostno alternativo konvencionalni preskrbi z električno energijo. Ekološko pridobljena električna energija iz obnovljivih virov, npr. vetra, vode ali sonca, prispeva k varovanju okolja, z lastno rabo pa vzpodbujamo tudi  rabo obnovljivih virov energije. Z vgradnjo energijskega baterijskega zalogovnika je neodvisnost od dobaviteljev električne energije večja, shranjeno električno energijo uporabimo v času, ko jo potrebujemo, v času energijskih konic ali  v primeru izpada električne energije, izničeno je morebitno tveganje zaradi naraščajočih cen energentov.

Samostojni otočni pretvornik (inverter) zazna, da sončna elektrarna proizvaja več energije, kot jo potrošnik potrebuje, in ta presežek polni baterijo. Ko je baterija povsem napolnjena, se lahko presežki porabijo za ogrevanje tople vode ali se presežki (opcija; inverter, ki omogoča shemo neto meritve) pošiljajo v javno omrežje, ali polnjenje električnega vozila.
Kadar ni na voljo dovolj sončne energije za napajanje vseh uporabnikov, del energije pokrije elektro omrežje ali zaloga iz baterije.

Ponoči se razsmernik odklopi iz omrežja, vsa potrebna energija je dovedena iz baterije. Povezava z omrežjem se vzpostavi samo takrat, kadar je baterija prazna ali je poraba ponoči prevelika. Zjutraj, ko je na voljo sončna energija, se vzpostavi tudi povezava z javnim omrežjem in prej opisani postopek se ponovi.
Manjši sistemi za nadzor in shranjevanje električne energije pomagajo povečati stopnjo samooskrbe, povečajo samozadostnost, zmanjšajo obremenitev distribucijskega sistema in, kar je najpomembnejše, vsakemu uporabniku zmanjšajo stroške za porabljeno energijo.

Električna vozila (EV) so vse bolj priljubljena, ekološko čistejša in  verodostojna alternativa vozilom na notranje zgorevanje.

Sončna elektrarna, nameščena na nadstrešnici garaže ali objekta z ustreznim energijskim zalogovnikom, lahko zagotavlja čisto elektriko za polnjenje vozila na električni pogon, razsvetljavo in napajanje elektro naprav v objektu ter nudi tudi senco in zaščito vozila.

Hranilnik energije je idealna rešitev za samozadostne sisteme in na vseh mestih, kjer neposreden priklop na javno električno omrežje ni mogoč. Z njim avtomobilskemu nadstrešku, vikendu, svojemu gospodinjstvu ali poslovnem objektu zagotovite neodvisnost in zmanjšate stroške električne energije. Elektrika bo tako dostopna in brezplačna takrat, ko jo najbolj potrebujete – popoldne in ponoči, ko se bo električno vozilo polnilo in ne bo v uporabi.

Pylontech Force

Nizkonapetostni sistem za shranjevanje energije za gospodinjstva in majhna ter srednje velika podjetja

Kot vodilni vertikalno integriran proizvajalec litoželeznih fosfatnih baterijskih sistemov, nudi podjetje Pylontech različne baterijske rešitve za skoraj vse vrste aplikacij shranjevanje energije. Zahvaljujoč naši lastni tehnologiji oblikovanja baterijskih celic in sistemov za upravljanje z baterijami je Pylontech proizvedel za tržišče več kot 2.0 GWH baterij, ki služijo več kot 120,000 uporabnikom.

Veriga vertikalne integracije proizvoda

Prednosti: 

 • Razvit na osnovi njihove lastne lito-železne fosfatne celice za zagotavljanje najvišje varnosti
 • Sistem BMS za upravljanje z baterijami, ki so ga sami razvili, varuje celice v vseh ozirih kot npr. pred nenormalnimi temparaturami, tokom, napetostjo, stanjem napolnjenosti baterij in tako podaljšuje njihovo življensko dobo
 • Vertikalna integracija proizvodnje zagotavlja nad 6000 ciklov z 90% globino praznjenja
 • Modularna oblika omogoča končnim uporabnikom izbiro kapacitete
 • Sistem je kompatibilen z večino razpoložljivih hibridnih razsmernikov
 • Enostavna pritrditev s sponko minimalizira čas in stroške namestitve

 

Specifikacije
US2000 Phantom – S US3000
Nazivna napetost (V) 48 48 48
Nazivna zmogljivost (Wh) 2400 2400 2400
Uporabna zmogljivost (Wh) 2200 2200 3200
Mere (ŠxDxV mm) 442x410x89 440x440x55,8 442x420x132
Teža (kg) 24 24 32
Napetost ob praznjenju (V) 45-53,5 45-53,5 45-53,5
Polnjenje/praznjenje (A) Priporočeno
Maksimalno
Na vrhuncu
25
50
100
25
50
100
37
74
100
Komunikacija CAN, RS485
Zaščitni razred IP55
Delovna temparatura (C) 0-50
Temparatura skladiščenja (C) -20-60
Vlažnost 5%-85%
Nadmorska višina <2000
Življenska doba 15 let (25C)
Življenska doba ciklov >6000 (25C)
V skladu s standardi UL/ICE62619/CE/UN38.8 ICE62619/CE/UN38.8 UL/ICE62619/CE/UN38.8

Pylontech Force series

Pri sistemu Pylontech Force L1 gre za različico sistema za shranjevanje energije na domu, omogoča modularno zasnovo energijskih zalogovnikov, preprosto namestitev z enostavnimi priključki in primerno tudi za uporabo na prostem. Ta vrsta opreme, ki je podobna pohištvu predstavlja idealno mesto za shranjevanje vaše dragocene električne energije.

Prednosti:

 1. Modularna zasnova nudi najvišjo stopnjo fleksibilnosti
 2. Litijeve želenzo fosfatne celice zagotavljajo najdaljšo življensko dobo in najvišjo varnost
 3. Hiter priključek s katerim je možno prihraniti čas inštalacije
 4. Zalogovnik, ki spominja na pohištvo je primeren za namestitev zunaj in znotraj objektov
 5. Zanesljivo delovanje v povezavi z razsmerniki znanih proizvajalcev

Rešitve ESS

Tehnične specifikacije

Force L1

Tehnične specifikacije

ŽELITE POMOČ?

Pri izboru in vgradnji hišne polnilne postaje?

Izpolnite konfigurator polnilnih postaj, dodajte fotografije ali skice objekta in pošljite nam vaše povpraševanje. Na osnovi vaših potreb in pogojev delovanja vam bomo poslali ponudbo za  ustrezno, kvalitetno in cenovno ugodno hišno polnilno postajo.

Skupaj z nami do ekološke
ozaveščenosti!