Hranilniki električne energije – energijski baterijski zalogovniki

Omogočajo širok spekter načinov uporabe, nudijo pa tudi neodvisno, učinkovito in trajnostno alternativo konvencionalni preskrbi z električno energijo. Ekološko pridobljena električna energija iz obnovljivih virov, npr. vetra, vode ali sonca, prispeva k varovanju okolja, z lastno rabo pa vzpodbujamo tudi  rabo obnovljivih virov energije. Z vgradnjo energijskega baterijskega zalogovnika je neodvisnost od dobaviteljev električne energije večja, shranjeno električno energijo uporabimo v času, ko jo potrebujemo, v času energijskih konic ali  v primeru izpada električne energije, izničeno je morebitno tveganje zaradi naraščajočih cen energentov.

Samostojni otočni pretvornik (inverter) zazna, da sončna elektrarna proizvaja več energije, kot jo potrošnik potrebuje, in ta presežek polni baterijo. Ko je baterija povsem napolnjena, se lahko presežki porabijo za ogrevanje tople vode ali se presežki (opcija; inverter, ki omogoča shemo neto meritve) pošiljajo v javno omrežje, ali polnjenje električnega vozila.
Kadar ni na voljo dovolj sončne energije za napajanje vseh uporabnikov, del energije pokrije elektro omrežje ali zaloga iz baterije.

Ponoči se razsmernik odklopi iz omrežja, vsa potrebna energija je dovedena iz baterije. Povezava z omrežjem se vzpostavi samo takrat, kadar je baterija prazna ali je poraba ponoči prevelika. Zjutraj, ko je na voljo sončna energija, se vzpostavi tudi povezava z javnim omrežjem in prej opisani postopek se ponovi.
Manjši sistemi za nadzor in shranjevanje električne energije pomagajo povečati stopnjo samooskrbe, povečajo samozadostnost, zmanjšajo obremenitev distribucijskega sistema in, kar je najpomembnejše, vsakemu uporabniku zmanjšajo stroške za porabljeno energijo.

Električna vozila (EV) so vse bolj priljubljena, ekološko čistejša in  verodostojna alternativa vozilom na notranje zgorevanje.

Sončna elektrarna, nameščena na nadstrešnici garaže ali objekta z ustreznim energijskim zalogovnikom, lahko zagotavlja čisto elektriko za polnjenje vozila na električni pogon, razsvetljavo in napajanje elektro naprav v objektu ter nudi tudi senco in zaščito vozila.

Hranilnik energije je idealna rešitev za samozadostne sisteme in na vseh mestih, kjer neposreden priklop na javno električno omrežje ni mogoč. Z njim avtomobilskemu nadstrešku, vikendu, svojemu gospodinjstvu ali poslovnem objektu zagotovite neodvisnost in zmanjšate stroške električne energije. Elektrika bo tako dostopna in brezplačna takrat, ko jo najbolj potrebujete – popoldne in ponoči, ko se bo električno vozilo polnilo in ne bo v uporabi.

Pylontech Force – H1/H2

Pylontech Force H1/H2 je najnovejša verzija visokonapetostnega Pylontech sistema za shranjevanje električne energije, ki ga nudi Pylontech. Novo oblikovani sistem razpolaga s preprostim konektorjem (priključkom) s katerim se prihrani dragocen čas za monterje ali montažo. Sistem za shranjevanje nudi fleksibilne konfiguracije v razponu napetosti od 74 do 366 voltov in razponu zmogljivosti od 7,1 kilovatnih ur do 24,86 kilovatnih ur.

Črno-bela jeklena barva odraža veliko sposobnost shranjevanja energije. Možnost montaže zunaj ali znotraj stavb nudi več možnosti montaže. Primerno za velike aplikacije za dom in manjše komercialne (poslovne) aplikacije.

Tehnične specifikacije