SOLARNE POLNILNE POSTAJE

Pylontech Force

Nizkonapetostni sistem za shranjevanje energije za gospodinjstva in majhna ter srednje velika podjetja

Kot vodilni vertikalno integriran proizvajalec litoželeznih fosfatnih baterijskih sistemov, nudi podjetje Pylontech različne baterijske rešitve za skoraj vse vrste aplikacij shranjevanje energije. Zahvaljujoč naši lastni tehnologiji oblikovanja baterijskih celic in sistemov za upravljanje z baterijami je Pylontech proizvedel za tržišče več kot 2.0 GWH baterij, ki služijo več kot 120,000 uporabnikom.

Veriga vertikalne integracije proizvoda

Prednosti: 

 • Razvit na osnovi njihove lastne lito-železne fosfatne celice za zagotavljanje najvišje varnosti
 • Sistem BMS za upravljanje z baterijami, ki so ga sami razvili, varuje celice v vseh ozirih kot npr. pred nenormalnimi temparaturami, tokom, napetostjo, stanjem napolnjenosti baterij in tako podaljšuje njihovo življensko dobo
 • Vertikalna integracija proizvodnje zagotavlja nad 6000 ciklov z 90% globino praznjenja
 • Modularna oblika omogoča končnim uporabnikom izbiro kapacitete
 • Sistem je kompatibilen z večino razpoložljivih hibridnih razsmernikov
 • Enostavna pritrditev s sponko minimalizira čas in stroške namestitve
Specifikacije
US2000 Phantom – S US3000
Nazivna napetost (V) 48 48 48
Nazivna zmogljivost (Wh) 2400 2400 2400
Uporabna zmogljivost (Wh) 2200 2200 3200
Mere (ŠxDxV mm) 442x410x89 440x440x55,8 442x420x132
Teža (kg) 24 24 32
Napetost ob praznjenju (V) 45-53,5 45-53,5 45-53,5
Polnjenje/praznjenje (A) Priporočeno
Maksimalno
Na vrhuncu
25
50
100
25
50
100
37
74
100
Komunikacija CAN, RS485
Zaščitni razred IP55
Delovna temparatura (C) 0-50
Temparatura skladiščenja (C) -20-60
Vlažnost 5%-85%
Nadmorska višina <2000
Življenska doba 15 let (25C)
Življenska doba ciklov >6000 (25C)
V skladu s standardi UL/ICE62619/CE/UN38.8 ICE62619/CE/UN38.8 UL/ICE62619/CE/UN38.8

Pylontech Force series

Pri sistemu Pylontech Force L1 gre za različico sistema za shranjevanje energije na domu, omogoča modularno zasnovo energijskih zalogovnikov, preprosto namestitev z enostavnimi priključki in primerno tudi za uporabo na prostem. Ta vrsta opreme, ki je podobna pohištvu predstavlja idealno mesto za shranjevanje vaše dragocene električne energije.

Prednosti:

 1. Modularna zasnova nudi najvišjo stopnjo fleksibilnosti
 2. Litijeve želenzo fosfatne celice zagotavljajo najdaljšo življensko dobo in najvišjo varnost
 3. Hiter priključek s katerim je možno prihraniti čas inštalacije
 4. Zalogovnik, ki spominja na pohištvo je primeren za namestitev zunaj in znotraj objektov
 5. Zanesljivo delovanje v povezavi z razsmerniki znanih proizvajalcev

Rešitve ESS

Tehnične specifikacije

Force L1

Tehnične specifikacije

Pylontech Force – H1/H2

Pylontech Force H1/H2 je najnovejša verzija visokonapetostnega Pylontech sistema za shranjevanje električne energije, ki ga nudi Pylontech. Novo oblikovani sistem razpolaga s preprostim konektorjem (priključkom) s katerim se prihrani dragocen čas za monterje ali montažo. Sistem za shranjevanje nudi fleksibilne konfiguracije v razponu napetosti od 74 do 366 voltov in razponu zmogljivosti od 7,1 kilovatnih ur do 24,86 kilovatnih ur.

Črno-bela jeklena barva odraža veliko sposobnost shranjevanja energije. Možnost montaže zunaj ali znotraj stavb nudi več možnosti montaže. Primerno za velike aplikacije za dom in manjše komercialne (poslovne) aplikacije.

Tehnične specifikacije

SOFAR

SOFAR HYD 3k-6k-ES SOFAR HYD 10k-20kTL-3PH SOFAR ME3000SP

Ogled celotnega kataloga
SOFAR kompleten katalog

SONČNA SAMOOSKRBNA ELEKTRARNA ZA POLNJENJE ELEKTRIČNEGA VOZILA IN LOKALNO NAPAJANJE OBJEKTA

Energetska neodvisnost, trajnostna mobilnost in hranilnik električne energije

 

Samooskrba je način, s katerim odjemalec sam lokalno proizvede in se oskrbuje z električno energijo. Ta energija lahko zadošča potrebam tako hišnega odjema kot porabi električnega vozila.

Shranjevanje energije je osnova za popoln prehod na obnovljive vire. Presežek proizvedene energije shranemo v mikro hranilnik, energija se porabi, ko jo dejansko potrebujete.

Ekološko polnjenje električnega vozila je namenjena okolju prijaznejši vožnji z nižjim ogljičnim odtisom in nižjimi finančnimi stroški. S polnjenjem vašega avtomobila iz lastnega sončne elektrarne, integrirane v streho nadstrešnice ali garaže električnega vozila ali vašega doma, lahko z uporabo lastne proizvedene 100 % zelene sončne energije prihranite še več denarja za svoje stroške vožnje in hkrati zmanjšate svoj ogljični odtis. Zaradi tega je lastna sončna elektrarna za vaš dom idealen in nujen dodatek za vaš električni avtomobil.

Hranilniki električne energije – energijski baterijski zalogovniki

Omogočajo širok spekter načinov uporabe, nudijo pa tudi neodvisno, učinkovito in trajnostno alternativo konvencionalni preskrbi z električno energijo. Ekološko pridobljena električna energija iz obnovljivih virov, npr. vetra, vode ali sonca, prispeva k varovanju okolja, z lastno rabo pa vzpodbujamo tudi  rabo obnovljivih virov energije. Z vgradnjo energijskega baterijskega zalogovnika je neodvisnost od dobaviteljev električne energije večja, shranjeno električno energijo uporabimo v času, ko jo potrebujemo, v času energijskih konic ali  v primeru izpada električne energije, izničeno je morebitno tveganje zaradi naraščajočih cen energentov.

Samostojni otočni pretvornik (inverter) zazna, da sončna elektrarna proizvaja več energije, kot jo potrošnik potrebuje, in ta presežek polni baterijo. Ko je baterija povsem napolnjena, se lahko presežki porabijo za ogrevanje tople vode ali se presežki (opcija; inverter, ki omogoča shemo neto meritve) pošiljajo v javno omrežje, ali polnjenje električnega vozila.
Kadar ni na voljo dovolj sončne energije za napajanje vseh uporabnikov, del energije pokrije elektro omrežje ali zaloga iz baterije.

Ponoči se razsmernik odklopi iz omrežja, vsa potrebna energija je dovedena iz baterije. Povezava z omrežjem se vzpostavi samo takrat, kadar je baterija prazna ali je poraba ponoči prevelika. Zjutraj, ko je na voljo sončna energija, se vzpostavi tudi povezava z javnim omrežjem in prej opisani postopek se ponovi.
Manjši sistemi za nadzor in shranjevanje električne energije pomagajo povečati stopnjo samooskrbe, povečajo samozadostnost, zmanjšajo obremenitev distribucijskega sistema in, kar je najpomembnejše, vsakemu uporabniku zmanjšajo stroške za porabljeno energijo.

Električna vozila (EV) so vse bolj priljubljena, ekološko čistejša in  verodostojna alternativa vozilom na notranje zgorevanje.

 

Sončna elektrarna, nameščena na nadstrešnici garaže ali objekta z ustreznim energijskim zalogovnikom, lahko zagotavlja čisto elektriko za polnjenje vozila na električni pogon, razsvetljavo in napajanje elektro naprav v objektu ter nudi tudi senco in zaščito vozila.

Hranilnik energije je idealna rešitev za samozadostne sisteme in na vseh mestih, kjer neposreden priklop na javno električno omrežje ni mogoč. Z njim avtomobilskemu nadstrešku, vikendu, svojemu gospodinjstvu ali poslovnem objektu zagotovite neodvisnost in zmanjšate stroške električne energije. Elektrika bo tako dostopna in brezplačna takrat, ko jo najbolj potrebujete – popoldne in ponoči, ko se bo električno vozilo polnilo in ne bo v uporabi.

Vsak projekt je edinstven in zahteva prilagoditev za doseganje optimalnih rezultatov

Zasnova sončne elektrarne s polnilno postajo (z dinamično regulacijo moči polnjenja) in energijskim zalogovnikom predstavlja zanimiv izziv. Naredili jo bomo  na podlagi izračuna dejanske porabe električne energije, številu prevoženih kilometrov, porabi ostalih trošil na objektu, orientacije in velikosti objekta.

Količina shranjene energije je odvisna od velikosti sončne elektrarne (tipa, števila in načinu vgradnje solarnih modulov) in od števila akumulatorskih modulov (kapacitete od 2,2 kWh do 25 kWh). Upoštevali bomo vaše osebne želje in dobavili ter vgradili ustrezen modularno zasnovan zalogovnik električne energije, ki bo omogočal kasnejšo širitev in dograditev v primeru večjih potreb po električni energiji.

 

 

POLNILNE POSTAJE

Večina električnih vozil (EV) se polni doma. Čeprav je električni avtomobil mogoče napolniti s standardnim gospodinjskim vtičem, ta način ni vedno hiter in primeren; kadar elektro inštalacije niso povsem ustrezne, je lahko takšno polnjenje tudi nevarno.
Nudimo vam najpopolnejše ekološko pametne polnilne postaje za električna vozila, ki imajo posebne načine eko polnjenja, ki bodo koristile lastnikom hiš z lastno sončno ali vetrno elektrarno. Polnilni tok akumulatorja električnega vozila se samodejno in nenehno prilagaja glede na proizvedeno električno energijo sončne ali vetrne mikro elektrarne in trenutno porabo energije v gospodinjstvu, objektu.

Kaj je polnilna postaja (EVSE ali electric vehicle supply equipment)?

Polnilna postaja je naprava, ki omogoča nadzorovano polnjenje električnega vozila. Priklopi se na električno napajanje – na sončno elektrarno z energetskim zalogovnikom  in z ustreznim standardnim kablom polni pogonsko baterijo električnega vozila. Omogoča hitrejše, varnejše, standardizirano in učinkovito polnjenje električnega vozila.

Upravljanje in nadzor

Uporabniku prijazna programska oprema, nameščena na domačem računalniku  ali mobilnem telefonu, omogoča enostavno upravljanje, evidenco ter planiranje proizvodnje in uporabe električne energije – čas polnjenja električnega vozila.

Tehnični podatki

Mesto namestitve Notranja ali zunanja (stalna montaža)
Način polnjenja Mode 3 (komunikacijski protokol, skladen s standardom IEC 61851-1)
Zaslon Grafični LCD z osvetljenim ozadjem (prikazuje stanje in podatke o polnjenju)
LED signalizacija Večbarvno, glede na stanje polnjenja in polnilni tok
Polnilni tok 6 A do 32 A (spremenljivo, omejeno na 7 kW ali 22 kW, odvisno od tipa polnilne postaje)
Dinamično uravnoteženje obremenitve Programska nastavitev omejitev toka, ki se črpa iz lastne mikro elektrarne in omrežja
Vrsta priključka Kabel tipa 2 (6,5 m) ali vtičnica tipa 2 s sistemom za zaklepanje
Profil polnjenja 3 načini polnjenja: ECO, ECO + in FAST (odvisno od izbranega tipa polnilne postaje)
Skladnost LVD 2014/35 / EU, EMC 2014/30 / EU, EN 61851-1: 2017, EN 62196, EN 62955: 2018, CE certificirano

Sistem EVPOLNI polnilnih postaj se prilagaja potrebam in željam lastnikov električnih vozil ter zagotavlja optimalne, varne in zanesljive rešitve za polnjenje električnih vozil ne glede na namen uporabe in lokacijo po vsej državi

Ker delamo to, kar znamo, vam lahko ustrezno svetujemo, pomagamo pri nakupu in namestitvi kakovostnih in vrhunskih polnilnih postaj priznanih proizvajalcev po primernih in poštenih cenah.

Pretvornik – inverter

Glavna funkcija solarnega pretvornika  ­­­­– srca – sončne elektrarne, oziroma   inverterja za dejansko samoskrbo in shranjevanje energije, je upravljanje štiri smernega prenosa energije med potrošniki, javnim omrežjem izmeničnega toka, baterijo za shranjevanje energije in sončno elektrarno (moduli).

Sinusni inverter – razsmernik je lahko enofazne izvedbe (do 6 kW, Li ali Pb baterije) ali trifazne izvedbe (do 20 kW, Li baterija) in združuje v eni napravi še MPPT solarni regulator, polnilec akumulatorjev in BMS napravo za kontrolo polnjenja in praznjenja Litij-ionskih baterij.
Deluje v otočnem solarnem sistemu, v povezavi z omrežjem pa lahko deluje brez oddajanja elektrike v omrežje ali z oddajanjem viškov v omrežje.

Enofazni hibridni razsmernik moči do 5 kW z možnostjo priklopa energijskega zalogovnika Trifazni hibridni razsmernik moči od 10 kW do 20 kW z možnostjo priklopa energijskega zalogovnika
Stopnja zaščite IP65 Način APF, izboljšana kakovost električne energije omrežja
Mrežno in otočno delovanje Različni režimi delovanja, velik izkoristek
Različni režimi delovanja Popolno digitalno krmiljenje, večja natančnost nadzora SE
UPS delovanje, čas preklopa je manjši od 10 ms Omogoča priklop uporabnikov z neuravnoteženo obremenitvijo, ločen 3 fazni izhod
Priklop bremen v brez energijskem stanju Mrežno in otočno delovanje SE
Možnost priklopa svinčeve ali litijeve baterije 2 MPPT vhoda omogočata bolj prilagodljivo konfiguracijo solarnih modulov
Brezšumno delovanje, hlajenje naprave brez ventilatorjev Omogoča delovanje več vzporednih sistemov, prilagodljive sistemske rešitve

Akumulator – energijski zalogovnik

Poleg svinčenih akumulatorjev so na voljo tudi izredno kvalitetni Litij-ionski  akumulatorji z napetostjo 48 V in več, ki se modularno spajajo (kapaciteta od 2,2 kWh do 25 kWh in več).

Uporabna razpoložljiva energija je odvisna od tipa akumulatorjev:  Kapaciteta svinčenih AGM baterij nastavljivo od 0 % do 50 % DOD, in do 1000 ciklov polnjenja, razpoložljiva energija Litij-ionskih  akumulatorjev nastavljivo od 0 %  do 90 % DOD in do 9000 ciklov polnjenja.

Na osnovi zapisanega priporočamo vgradnjo in uporabo Litij-ionskih baterij; višjo ceno odtehta daljša življenjska doba (pogonske  baterije v E-vozilu) in boljši izkoristek sistema.

Energijski zalogovnik je lahko kompakten (kot na sliki), ali sestavljen iz več visoko  ali nizko napetostnih baterijskih modulov vgrajenih v RACK omaro ali samostoječe oblike.

Prednosti: 

 • Priročno upravljanje samo z enim stikalom
 • Možnost vzporedne vezave več enot, visoko tokovno polnjenje in praznjenje
 • Upravljanje energije na več ravneh, daljša življenjska doba baterije
 • Modularna, zelo tanka stenska ali samostoječa talna zasnova, priročna namestitev
 • Vgrajeni visoko zmogljivi procesorji priznanih blagovnih znamk, boljša stabilnost in zanesljivo delovanje
 • Popolno ujemanje s pretvornikom za shranjevanje energije, integriran BMS nadzorni sistem, ki ščiti baterijo med uporabo

Elektrika se kot revolucionarno pogonsko gorivo hitro širi, brez silovitih pretresov in slednjič je prišlo do evolucije mobilnosti na okolju vdržnejšo raven. To dolgujemo našim zanamcem in temu čudovitemu modremu planetu, ki mu pravimo dom. Naša naloga je, da vam strokovno svetujemo glede izbire ustrezne polnilne postaje, hranilnika električne energije in lastne sončne elektrarne, ki vam omogoča samozadostnost in neodvisnost pri oskrbi z elektriko za vaše ekološko vozilo, lastniški objekt, hišo.

Glavne prednosti sončnih polnilnih elektrarn sistema EVpolni:

Prilagodljivost: Proizvedeno energijo fotovoltaičnih panelov je možno shranjevati v hranilniku (baterijski paket /Li/ Litij-ionski   ali /Pb/svinčena baterija). Količina shranjene energije je odvisna od količine in velikosti baterij in se naknadno lahko modularno dograjuje.

Neodvisnost: Sistem omogoča izbiro trenutno najcenejšega izvora električne energije in določitev vrstnega reda rabe izvora energije, na primer: fotovoltaični paneli, baterije, omrežje.

Svoboda: Postavitev sončne elektrarne po sistemu EVpolni je enostavna in ne zahteva gradbenih posegov. Še posebej velja poudariti, da za takšno samooskrbo ni nujno potrebna pogodbena vezava z distributerjem električne energije.

Nadzor: Uporabniku prijazna programska oprema, nameščena na domačem računalniku ali mobilnem telefonu, predstavlja uporabniku enostavno upravljanje, evidenco in planiranje proizvodnje električne energije.

Varnost: Izrazita prednost sistema EVpolni je njegova zanesljivost in varnost. Sistem zagotavlja kvalitetno, neprekinjeno dobavo električne energije brez nihanj in anomalij, ki so lahko prisotne v električnem omrežju.

Argumentov za lastno sončno elektrarno je veliko: Gre za zanesljivo, dolgoročno investicijo, njena življenjska doba je dolga, vzdrževanje pa preprosto. In seveda, omogoča vam uporabo okoljsko zaželene čiste energije.

V podjetju EV polni vam nudimo široko paleto fotovoltaičnih pretvornikov in gradnikov sistema, strokovno pripravo, postavitev in vzdrževanje sončne elektrarne. Posebno pozornost bomo namenili izbiri kakovostnih elementov vaše sončne elektrarne, hranilnika električne energije in polnilne postaje, da bodo primerni za uporabo tudi čez  na primer pet ali deset let, ko boste zamenjali  svoje E-vozilo z novejšim, z večjo pogonsko baterijo. Vsa oprema ima ustrezne CE in EN certifikate v skladu z zahtevanimi standardi za električno opremo.

Pošljite nam povpraševanje – priložen vprašalnik in naši strokovnjaki vam bodo znali natančno izračunati potencial za pridobivanje električne energije na vaši lokaciji in vam svetovali primerno inštalacijo za vaše zmožnosti in potrebe. Pri osebnem svetovalnem pogovoru se upoštevajo vaše individualne želje, da se vam lahko zagotovi optimalna celostna rešitev.

Ponosni smo, da izvajamo projekte po meri na področju sončne energije in vam pomagamo, da se boste lahko doma ali v vašem podjetju oskrbovali  z lastnim fotovoltaičnim sistemom in s tem postali manj odvisni od zunanjih dejavnikov.

Pošljite nam povpraševanje – priložen vprašalnik
VPPRAŠALNIK – SONČNA ELEKTRARNA